Категорії Інформація
Каси Додати подію
"ВІВАТ, БУШОН" Гастролі в приміщенні Рівненському АУМД театру
14 липня 2021

"ВІВАТ, БУШОН" Гастролі в приміщенні Рівненському АУМД театру

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Рівненський академічний український музично-драматичний театр
м. Рівне, вул. Театральна, 1

Про подію

Бушон – маленьке містечко, якого ви, напевно, не знайдете на жодній мапі, та й супутники навряд чи зможуть розгледіти його на європейських просторах. Очолює містечко дуже заповзятливий мер – Жак. З казни Євросоюзу він вміло «викачує» кошти на облаштування щасливого життя довіреної йому громади. За документами у містечку процвітає «бананова плантація», яку щодня на підвіконні поливає секретарка, активно розвивається школа, в якій навчаються чотири учні, один з яких – сорокасемирічний Ніколя (брат Жака), працює велике сільське господарство, в підтвердження наявності якого чути «бекання» секретарки Одетти... Але раптом – як грім серед ясного неба – до них у Бушон їде «ревізор» з Євросоюзу!

Хоча всі події п’єси є вигаданими, вона наповнена актуальною проблематикою. Все в ній, на перший погляд, видається смішним та кумедним. Але твір висвітлює серйозні теми, які є причиною більшості сучасних проблем нашої країни, одна з них – популізм.

Комедійна п’єса «Віват, Бушон!» (2006 р.) – спільна робота сценариста і журналіста Жеральда Сіблейраса та актора Жана Делля. В драматургії Жеральд вирішив спробувати себе по закінченню роботи на радіо France Inter. Перші свої п’єси він написав у співавторстві із Жаном і твори принесли авторам велику популярність у Франції та за кордоном. Експерти театральної премії «Мольєр» (2003 р.) відзначили п’єсу «Маленька гра без наслідків» (2002 р.) в 5 номінаціях, а також п’єса була екранізована та перекладена 15 мовами.

«Віват, Бушон!» (або «Хай живе Бушон!») вперше ставиться українською мовою на професійній сцені. Партнерами проєкту є «Альянс Франсез».

режисер про виставу

Більшість комедій зазвичай про адюльтер – про зради. Тому хотілося знайти щось інакше. «Віват, Бушон!» - соціально-політична комедія. Історія міста, яке живе на гранти Євросоюзу, історія людей, які ці гранти проїдають. Крім того, що вона смішна, вона підіймає ряд важливих тем. А особливо – тему популізму, популістів, за якими ми йдемо і те куди вони нас ведуть.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код